Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (2024)

Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (1)


Bron: rawpixel.com


Als het om eenzaamheid gaat, voelen we het allemaal op verschillende manieren. Sommige mensen voelen zich eenzaam als ze voor een korte tijd alleen zijn. Sommige mensen voelen zich pas eenzaam na een lange periode zonder dat er iemand bij hen in de buurt is. Wanneer of hoe je je eenzaam voelt, is iets unieks voor jou, maar UCLA heeft wat onderzoek gedaan om er meer over en jou te weten te komen. De UCLA Loneliness Scale is ontworpen om u te helpen begrijpen hoe u denkt over eenzaamheid en sociaal isolement, en er is nog veel meer.


Wat is de UCLA-eenzaamheidsschaal

Kortom, deze weegschaal is een set van 20 verschillende items die u vragen om te meten hoe u zich over elk ervan voelt. In elke situatie wordt u gevraagd hoe u zich voelt of hoe vaak u zich zo voelt, en aan het einde worden alle resultaten in tabelvorm weergegeven om een ​​beter begrip te krijgen van uw gevoelens met betrekking tot eenzaamheid. Het helpt onderzoekers ook om de correlatie tussen eenzaamheid en depressie te begrijpen. Daarom is het in feite gemaakt en getest.

Hoe het werkt


De test werd aanvankelijk gegeven aan een groot aantal studenten aan de UCLA, waar de test zelf is gemaakt. Het bestaat uit 20 verschillende regelitems met vier verschillende antwoorden die variëren van 'Ik voel me vaak zo' tot 'Ik voel me nooit zo'. Voor elk regelitem werd de studenten gevraagd welk antwoord het beste bij hen paste. Vijf weken later werd dezelfde test afgenomen om dezelfde studenten opnieuw dezelfde vragen te stellen en te meten hoe ze zich voelden en welke antwoorden ze bleven geven. De resultaten werden vervolgens gecorreleerd om meer te bepalen over depressie en eenzaamheid.


Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (2)

Bron: rawpixel.com


Wat uiteindelijk werd vastgesteld, was dat de twee verschillende kwaliteiten vaak bij dezelfde mensen voorkomen. Ze hebben ook de neiging om gecorreleerd te zijn, maar het is moeilijk te zeggen waarom ze voorkomen. Volgens het onderzoek met de UCLA-test komen de twee echter uit verschillende constructies en worden ze niet door elkaar veroorzaakt. Iemand die eenzaam is, wordt daardoor niet depressief, en iemand die depressief is, wordt daardoor niet eenzaam. Toch lijken de twee een aantal gemeenschappelijke oorsprong te hebben en zijn ze zeer stabiel tijdens de geteste periode.

De originele versie van de test bevatte alle 20 negatief genoemde items, waarvan sommigen dachten dat dit de resultaten onnodig naar een negatief resultaat zou kunnen leiden. Als gevolg hiervan werden in de tweede versie van de test tien verschillende vragen gewijzigd om ze positief te laten lijken, waardoor er minder vertekening of scheefheid ontstond ten gunste van negatieve reacties. De derde versie van de test veranderde een deel van de gebruikte bewoordingen om het minder verwarrend of ingewikkeld te maken voor iedereen die de test gebruikt of doorleest.

Wat het voor u betekent


Wat dit allemaal voor u betekent, is dat er meer informatie kan worden gevonden en begrepen over uw niveau van eenzaamheid en hoe dit u kan beïnvloeden. De test zelf kan uw gevoelens van eenzaamheid en uw reacties op eenzaamheid meten, maar het kan ook helpen om psychologen of andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg te leiden naar een diagnose van verschillende geestelijke gezondheids- of lichamelijke trauma's. Op deze manier is het mogelijk dat u de hulp krijgt die u nodig heeft en de veranderingen in uw leven aanbrengt die nodig zijn om u in het algemeen beter te gaan voelen.

Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (3)


Bron: pexels.com


Het maakt niet uit wat je momenteel ervaart, het is mogelijk dat je jezelf vooruit gaat duwen en in een positievere richting beweegt. Je hebt misschien het gevoel dat je helemaal alleen bent en er is niets aan te doen, maar door de juiste diagnose is dat zeker het geval. Het gaat er niet alleen om hoe vaak u alleen bent, maar ook om hoe vaak u zich alleen voelt. Je bent misschien de hele tijd omringd door mensen, maar als je het gevoel hebt dat je alleen bent, heeft dat dezelfde impact op je alsof je altijd alleen was.


Hulp krijgen in de toekomst

Je wilt niet je hele leven het gevoel hebben dat je alleen bent en je op geen enkele manier beter voelen. Je wilt het gevoel hebben dat je een doel in je leven hebt en dat je iets hebt om gelukkig mee te zijn. Als u zich eenzaam of depressief voelt (of beide), kan dat moeilijker zijn dan u had gehoopt. U wilt een manier vinden om uw manier van leven te verbeteren en vooruit te komen, en daarvoor moet u misschien een professional in de geestelijke gezondheidszorg zoeken. De juiste professional in de geestelijke gezondheidszorg kan u op weg helpen naar toekomstig geluk.


Houd er rekening mee dat het tijd en moeite van uw kant zal kosten voordat u zich helemaal 'beter' voelt of zoals u zich wilt voelen. Als u aan een depressie lijdt, is er een lange weg voor u, maar het is er een waar u weer uit kunt komen. U kunt teruggaan naar het leven dat u wilt leiden en u kunt zich weer gelukkiger en gezonder voelen. Eenzaamheid en depressie hoeven er niet altijd voor te zorgen dat je jezelf niet verder in dat gat duwt.

Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (4)

Bron: pexels.com

Bekijk BetterHelp, waar u meer informatie kunt vinden over de hulp die voor u beschikbaar is. Op deze site vind je informatie over verschillende soorten psychische aandoeningen en de hulp die je kunt verwachten. U vindt er ook veel informatie over hoe u een professional in de geestelijke gezondheidszorg kunt vinden die u persoonlijk kan helpen.

In feite is dit systeem een ​​geweldige plek om overal in het land een professional te vinden met wie u zich op uw gemak voelt om te praten over alles wat u ervaart. Als je dat doet, kun je een afspraak maken en vervolgens kun je verbinding maken via een met internet verbonden apparaat, waar je ook bent. Zo simpel is het.

Deel Het Met Je Vrienden:

Wat betekent de eenzaamheidsschaal van UCLA voor mijn leven? - Eenzaamheid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5783

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.